dilluns, 20 de juny del 2016

Les Rambles (Del Palau de la Virreina a l'edifici del Liceu)

Hem entrat al Palau de Virreina, un palau que es va construir entre els anys 1772 i 1778. Se li va encarregar la construcció a Manuel Amat i Junyent, que fou virrei del Perú, però la seva mort prematura va fer que l'edifici fos anomenat Palau de la Virreina, a causa de la vídua, que va continuar habitant. El 1941 va ser declarat monument nacional.





Anem una mica més avall i ens endinsem a La Boqueria, un lloc en el qual es concentren tots els passos de la cadena alimentària. És un sol edifici que rep el nom de Mercat de Sant Josep.
La superfície assoleix els 2.583 m² i podem trobar més de 300 parades. Vam anar a veure el bar Pinocho, que és molt popular i és on es va servir per primera vegada el conegut "biberó", un café amb llet condensada.

Avançem per la Rambla i ens trobem l'obraceràmica "Plà de l'Ós" de Joan Miró. Si alcem la vista veiem també La Casa Bruno Cuadros, que antiguament era una botiga de paraigües molt famosa.




Ara em anat a visitar el Liceu, un teatre d'òpera que es va inaugurar el 4 d'abril de 1847.
Va ser, pel seu aforament, el teatre d'òpera més gran d'Europa durant els seus primers cent anys.
El liceu s'ha incendiat varies vegades. La última va ser el 31 de Gener de 1994 i es va reconstruir amb una infraestructura tècnica més avançada i es va ampliar la seva mida. Al 1999 va tornar a obrir les seves portes.  

Ja estem a la Plaça Reial! Hi han uns fanals en forma al·legòrica d'arbre, que van ser dissenyats per l'arquitecte modernista Antoni Gaudí i Cornet.
Al centre de la plaça hi ha una font anomenada Font de les Tres Gràcies. Va ser creada el 1867 per Antoine Durenne. 
A l'estructura de la font podem trobar les figures d'Aglaia, Eufròsine i Talia, deesses de l'encant, la creativitat i la fertilitat. Estan representades en forma de triple Hècate, esquena amb esquena i amb les mans entrellaçades, com en una dansa.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada